Hitra kommune har åpnet for selvregistrering av positive prøver
Folkehelseinstituttet forventer at smittetallene vil øke kraftig fremover, men fastslår at viruset gir mindre alvorlig sykdom. Samtidig kan vi få flere innleggelser når flere blir syke i ukene fremover.
Hva skal jeg gjøre hvis jeg eller mitt barn tester positivt for koronavirus?
Regjeringen gjør endringer i strategien om testing, isolering, sporing og karantene (TISK). Smittekarantene endres til mer bruk av selvtesting, og den enkelte sørger for å varsle sine nærkontakter ved positiv test. Blir man smittet er det viktig at man setter seg selv inn i gjeldende regler og råd.
Kommunale ressurser til TISK skal fremover brukes der konsekvensen av smittespredning er størst. Dermed kan kommunene prioritere ressursene til utbruddshåndtering i helse- og omsorgstjenesten og til smittesporing blant sårbare grupper og ubeskyttede miljøer, som for eksempel brukere i omsorgstjenesten og personer med høy risiko for sykdom.
Hitra kommune har åpnet for selvregistrering av positive koronaprøver. Dersom du eller ditt barn har testet positivt på en selvtest eller fått beskjed om en positiv pcr-prøve ber vi om at det registreres inn på ReMin Smittesporing. Du må ha BankID for å logge deg på. Det er mulig å registrere på vegne av andre.
Hva skal jeg gjøre hvis jeg eller mitt barn tester positivt for koronavirus?
1. Gå i isolasjon
Gjeldende regler for isolasjon
2. Gi beskjed om at du er smittet til kommunen
- Logg det på ReMin Smittesporing og registrere smitte
- Er du helsepersonell eller jobber du på en skole/barnehage? Registrere navn på arbeidssted som en nærkontakt.
- Du mottar automatisk svar via sms med nærmere informasjon om hvordan du skal forholde deg.
- Gjør deg kjent med gjeldende regler for testing og karantene
- Kommunens smittesporingsteam gjør en vurdering på om du blir kontaktet ut ifra situasjon og kapasitet.
Dersom du ikke har anledning/mulighet til å logge inn i ReMin, send epost til positiv-selvtest@hitra.kommune.no med følgende informasjon: navn, telefonnummer du kan nås på, alder.
3. Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære skal i karantene
Gjeldende karanteneregler for husstandsmedlemmer
Har du smitte i egen husstand, men har fritak fra smittekarantene? Husk å gå i dialog med din arbeidsgiver. Det kan være egne regler/tiltak som gjelder for din arbeidsplass. Dette er spesielt viktig dersom du jobber innen helse.
4. Varsle dine øvrige nærkontakter
Øvrige nærkontakter anbefales testing på dag 3 og 5 etter eksponering. De skal være ekstra oppmerksomme på symptomer i 10 dager og ha lav terskel for re-testing.
Man regnes som «nærkontakt» hvis man har hatt kontakt med en person som er bekreftet smittet med covid-19 mindre enn 48 timer før den smittede fikk de første symptomene. Dersom personen som er bekreftet smittet med covid-19 ikke utvikler symptomer gjøres smittesporing fra prøvetidspunktet. Det har vært direkte fysisk kontakt eller kontakten har vært under 2m avstand i mer enn 15 minutter.
Noen, for eksempel bestevenner eller de som har vært på overnattingsbesøk, regnes som tilvarende nære og må følge de samme regler som husstandsmedlemmer.
Er det et barn som er smittet? Da må du huske å varsle skole/sfo/barnehage og evt. ansvarlige knyttet til fritidsaktiviteter.
5. Bestill time til pcr-testing for å verifisering av rett testsvar
For utfyllende informasjon til smittede og nærkontakter klikk her.