Torsdag 11. november var det duket for Ung restaurant på Frøya. Der møttes tiendeklassinger fra Hitra og Frøya for å konkurrere om å vinne årets ung restaurant. De var 6 på hvert lag, og begge fikk med seg profesjonelle kokker som hadde bestemt menyen utfra de samme råvarene. Hitra hadde en kokk fra Ansnes brygger, og Frøya hadde en kokk fra hotell Frøya. Denne dagen arrangeres i et samarbeid med Trøndelag fylkeskommune og Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS.
Det var oppmøte klokken 09.00 på kjøkkenet til Restaurant- og matfag v/Guri Kunna vgs, og da fikk de utlevert hvert sitt utstyr bestående av skjorter, kokkehatt og forklær. Elevene jobbet hardt fram til maten ble servert klokken 17.00. Begge lagene hadde rundt 24 gjester hver, bestående av lærere, foresatte/familie og representanter fra kommunene. Det var også elevene som sto for serveringen. Menyen besto av følgende 3-retters middag:
Forrett:
Frøya lakseloin 47 grader
Syltet rødbeterblomst, pepperotsrømme,
tindved beurre blanc,
blomkålpure,
avkjølt blomkål,
sitron,
dill og
ørretrogn
Hovedrett:
Dalpro Hitra-hjort flatbiff
Mandelpotet pure,
ristede mandelpoteter i syfon,
mandel potet chips,
brunet sitron,
Smørbakt gulrot,
fritert grønnkål,
rødvins deglasert viltsaus
Dessert:
Brunet smør is,
bringebær pure,
sitronmarinert bringebær,
ristet hvit sjokolade,
fritert rispapir m/frossen tørket bringebær-oxalis
Frøya gikk seirende ut av konkurransen med knapp margin, men her vil vi si alle var vinnere. Elevene fikk en kokkekniv hver, forklærne samt masse skryt. Dommeren var en kokk fra Trondheim som hadde vært dommer i ung restaurant før.
Tusen takk til Irja, Karl, Adrian, Ine, Kanokkon og Imre for en flott jobb! Dere imponerte på kjøkkenet med deres ferdigheter, humør og stå-på-vilje. Dere var dyktige til å jobbe under press. Håper dagen ga mersmak og at vi kanskje ser noen av dere kokkelere på et kjøkken om noen år.